Interview met Christiaan Warger grondlegger van Cima Coppi Businessrides

Een skype- gesprek met Christiaan Warger, grondlegger van de Cima Coppi Businessrides. Een creatieve denker, zoeker én vinder. Sinds 1 oktober 2016 fietst hij bij wijze van experiment naar alle zakelijke afspraken in heel Nederland met als limiet een dagafstand van 250 km.

Christiaan Warger Cima Coppi interview Dennis Timp van Beter In Het Zadel

Hoi Christiaan, hoe gaat het met je?

Ja goed. En met jou?

Prima, ik ga beginnen. Heb wat leuke vragen voor je.

Ben heel benieuwd.

Kun je jezelf eens beschrijven?

Hoe?

Wat voor mens ben jij? Wat drijft je?

Ah, op die fiets. Even denken..

Zie mezelf vooral als een zoeker. Iemand die af en toe iets vindt en dan weer verder zoekt. Iemand die tijdens het zoeken de behoefte krijgt om iets te doen, dat weer onderzoekt, iets vindt en weer verder zoekt. Iemand die zich verwondert over het leven en de tijdgeest. Wat mij het meest intrigeert is de mystieke kant van het leven.

Ook een beetje idealist, of wereldverbeteraar?

Een beetje zeker. Ben betrokken bij de wereld en maak mij er ook zorgen over. Wil dan vaak iets doen. En heb ook best het nodige gedaan op dat vlak. Dus ja, ik ben wel een beetje een wereldverbeteraar. Tegelijkertijd is mijn bijdrage vaak van korte duur.

Hoe komt dat?

Vermoedelijk omdat ik in de praktijk toch niet heel graag samenwerk, liever op afstand werk en leef en alleen af en toe dichtbij wil komen in een besloten setting waar het contact zich kan verdiepen. Tot nu toe wil ik ook vaak stoppen zodra het echt begonnen is. Initieer wel graag nieuwe dingen maar laat het dan liever aan anderen om er verder mee te gaan.

Mooi, je zegt op zoek te zijn naar antwoorden op de grote vragen. Welke zijn dat?

Ik zoek de kern, de essentie, de waarheid over het leven en wat wij echt zijn.

Kun je daar een boterham mee verdienen?

Weet ik niet. Misschien wel.

Hoe dan?

Dat zou kunnen als mensen mijn zoektocht, bevindingen, levenslessen en inzichten, interessant genoeg vinden om er iets voor te betalen. Ik ben nu aan het schrijven over mijn fietsproject en zingeving. Wellicht kan ik daar iets mee of word ik uitgenodigd om lezingen te geven. Dat doe ik heel graag. Maar het is niet echt aan mij of ik ooit een boterham verdien met mijn zoektocht en manier van leven. Ik denk er ook niet aan als ik schrijf. Hoe dan ook kan iedereen mijn verhaal lezen zodra het af is.

Oké, je komt me over als een man met een missie?

Die is er wel ja. Mijn leven zie ik bovenal als een diepgaande zoektocht naar de kern van het menselijk bestaan (klinkt wel heel groot als ik het zo schrijf) en die zoektocht wil ik delen. In alle openheid en puurheid.  Waarom weet ik niet maar die wil is er.

Naar de zin van het leven?

Ja. Ik zoek verdieping en zingeving in de subtielere domeinen van de geest. Daar vind ik ook de mystieke kant van het leven waar ik mij thuis voel.

Hoe belangrijk is fietsen hierbij?

Het fietsen maakt ruimte door de cadans van het trappen. Wandelen heeft hetzelfde effect en is voor mij net zo belangrijk als fietsen. In die ruimte kan ik doen wat ik het liefste doe.

Mijn bedrijfsmodel!

Fietsen zie ik als motor van welzijn en fysiek welbevinden; ook in coaching werkt dat heel goed. Alles doet het beter op de fiets!

Je moet hierbij ook lijden, zo lijkt het. Je fietst namelijk erg veel; tot over de pijngrens. Heeft dit een functie?

Ik wilde inderdaad de grenzen opzoeken en er zelfs overheen gaan. Heb hele dagen in de vrieskou gefietst met regen, sneeuw, hagel en harde wind tegen (uiteraard ook wind mee gelukkig). Ik wilde dat ook uit frustratie denk ik. Maar vooral om mijzelf te bevrijden van de modus waar ik in zat. Ik zocht mijn plek in de wereld en wilde mijn draai vinden zonder die echt te vinden. Dat was de modus waar ik in zat en daar wilde ik vanaf aangezien ik er niet uitkwam. Het fietsen van hele lange afstanden in winterse omstandigheden heeft mij daarbij echt geholpen. Nu dat achter mij ligt wil ik vooral fietsen om goed in mijn vel te zitten; zowel fysiek als mentaal. En dat betekent ook minder lange afstanden fietsen. Het echte afzien is niet meer nodig. De ideale afstand ligt nu tussen de 70 en de 130 km denk ik. Maar 150 km of 200 km vind ik ook geen punt. Maar liever niet al te vaak. Wil nu vooral genieten van het fietsen. Het grappige is ook dat ik mijn fietsavontuur begon met zakelijke afspraken als reden om te fietsen en dat de afgelopen maanden het zakelijke langzaam van mij afglijdt. Ben mij gaan realiseren dat ik minder met het zakenleven heb dan ik altijd dacht.

Wat doe je in het bedrijfsleven precies?

Ben zakelijk nauwelijks actief sinds ik 2 jaar geleden mijn opdrachten heb teruggegeven. In de periode daarna was ik vooral bezig om een nieuwe rol met verdienmodel te ontwikkelen voor mijzelf. Dat lukte niet. Toen ben ik gaan fietsen naar netwerkafspraken, Cima Coppi events en andere zakelijke afspraken. En op de fiets ontdekte ik dat ik iets anders wil met mijn leven dan actief zijn in het bedrijfsleven. Wat me totaal niet verbaasde. Ergens wist ik het dus al wel.

Ben je een tevreden mens nu je wat meer rust lijkt te vinden?

Ja. Slaap ook veel beter en rustiger. Voel steeds meer ruimte. Zit lekkerder in mijn vel en ontdek in het schrijven over mijn avontuur een manier van leven die mij zeer goed bevalt. Wat echt een verrassing is. Daarmee is mijn fietsavontuur eigenlijk al geslaagd.

Dus jouw droom wordt verwezenlijkt als je je zoektocht op papier kunt zetten. Waarom denk je dat mensen dat willen gaan lezen? Wat gaan ze hierin ontdekken, ben hier wel benieuwd naar.

Tipje van de sluier?

Het is nooit een droom geweest. Maar snap wel wat je er mee bedoeld. Dus ja. Waar ik naar zocht is nu werkelijkheid aan het worden. Het schrijven gaat ook nog eens vanzelf. Ik ga zitten en schrijf in een flow. Ik probeer me niet bezig te houden met de vraag of dit voor anderen interessant is. Dat laat ik aan anderen. Een bevriende schrijver en filosoof heeft het gelezen en vond het erg goed. Wie weet waar dit toe leidt.

Ben heel benieuwd en kijk ernaar uit.

Leuk om te horen, ik hou je op de hoogte. Voor mezelf is het al heel mooi dat ik het gevoel heb op bestemming te zitten en dat het schrijversbestaan op dit moment goed bevalt.

Dat moet veel rust geven lijkt me.

Dat geeft inderdaad heel veel rust. Ik geniet er echt van.

Tot slot; wat wil je dit jaar met Cima Coppi bereiken?

Dat de lokale netwerken lekker draaien!

Volgens mij gaat dat wel lukken. Ik wil je heel veel succes wensen en wil je bedanken voor dit interview. Ik vond het erg leuk om te doen in ieder geval!

Dat vond ik ook! Dank je wel.

Dit gesprek vond plaats op woensdag 19 april 2017. Het interview heb ik met Christiaan Warger gehouden, omdat ik nieuwsgierig ben naar de persoon achter deze succesvolle netwerkformule. Binnen Cima Coppi vervul ik de rol van teamcaptain, afdeling Nijmegen. Deze manier van elkaar ontmoeten en netwerken op de fiets wint steeds meer aan populariteit. Met mijn eigen bedrijf  Beter In Het Zadel laat ik zien dat communiceren op de fiets ook in de vorm van coaching succesvol is. Wil je hier meer over weten, heb je een coachingsvraag of wil je je aansluiten bij Cima Coppi? Neem dan gerust contact met mij op. Je kunt me ook direct bellen op 06.155 658 57

Zie de update van dit interview op https://beterinhetzadel.nl/2017/09/07/update-interview-christiaan-warger/
Lees meer over Christiaan op www.christiaanwarger.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*